Kezdőlap

Üdvözöljük az óvoda honlapján!

Pinocchio Napköziotthonos Óvoda 1981-ben alakult, egy tömbházlakás földszintjén létrehozott üzleti egység helyén, két és három szobés apartmanokban, teljesen kedvezőtlen körülmények között. A következő években, ugyanitt létrejött a Hamupipőke Óvoda is.

IMG_2472

2004-ben a Pinocchio Napköziotthonos Óvoda kereskedelmi egység lett, mely következtében jelentős fejlődésbe lendült az óvodai képzés. Nagyobb pénzügyi keretekből gazdálkodtunk, szervezeti fejlődés állt be és nem utolsó sorban fejlett pedagógus közösség alakúlt ki.

2011 őszén a napköziotthon új épületben kezdte a tanévet amelyben tágas és világos helyiségekben folyik a gyerekek foglalkoztatottsága. Ezzel párhuzamosan a Pinocchio Napköziotthonos Óvoda jogi státuszát elvesztve és a Nicolae Colan Általános Iskolagységhez lett csatolva.

A több mint 300 gyerek óvodai foglalkoztatása román és magyar nyelven folyik. A felügyelet és oktatás 22 jólképzett pedagógus, dajka és egészségügyi aszisztens által történik, továbbá az egység működését 2 kiegésszítő személyzet és 1 karbantartó biztosítja

Jelszavunk: minőségi képzés, biztonságos körülmények közt, szemelött tartva helyi tradicióinkat és kulturális hovatartozásunkat.