Kezdőlap

Üdvözöljük az óvoda honlapján!

Pinocchio Napközi Otthonos Óvoda 1981-ben alakult, egy tömbházlakás földszintjén létrehozott üzleti egység helyén, két és három szobás apartmanokban, teljesen kedvezőtlen körülmények között. A következő években, ugyanitt létrejött a Hamupipőke Óvoda is.

2004-ben a Pinocchio Napközi Otthonos Óvoda kereskedelmi egység lett, mely következtében jelentős fejlődésbe lendült az óvodai képzés. Nagyobb pénzügyi keretekből gazdálkodtunk, szervezeti fejlődés állt be és nem utolsó sorban fejlett pedagógus közösség alakult ki.

2011 őszén a napközi otthon új épületben kezdte a tanévet amelyben tágas és világos helyiségekben folyik a gyerekek foglalkoztatottsága. Ezzel párhuzamosan a Pinocchio Napközi Otthonos Óvoda jogi státuszát elvesztve a Nicolae Colan Általános Iskolaegységhez lett csatolva.

A több mint 300 gyerek óvodai foglalkoztatása román és magyar nyelven folyik. A felügyelet és oktatás 22 jól képzett pedagógus, dajka és egészségügyi asszisztens által történik, továbbá az egység működését 2 kiegészítő személyzet és 1 karbantartó biztosítja.

Jelszavunk: minőségi képzés, biztonságos körülmények közt, figyelemmel kísérve a helyi tradícióinkat és kulturális hovatartozásunkat.